Tarieven

Tandartsen zijn duur, is de gedachte. Soms kost een behandeling inderdaad veel geld. Maar is zonder pijn kunnen eten en onbekommerd kunnen lachen niet onbetaalbaar? U krijgt dus heel veel voor uw geld terug.

Tandarts Schagen heeft momenteel een contract met diverse verzekeraars. Patiënten die klant zijn bij een andere verzekeraar krijgen hun rekening eerst thuis. U kunt tijdens uw afspraak vragen of tandarts Schagen een contract heeft met uw verzekeraar. De maximumtarieven voor tandheelkundige handelingen zijn door de NZa vastgesteld. U kunt ze hier nalezen.

Soms komen de hoge kosten door het materiaal dat is gebruikt. Dat ziet u op de nota als techniekkosten. Het materiaal zelf is duur, maar ook het uitvinden en testen van het product heeft veel geld gekost. Maar zo weten we allemaal wel zeker dat het veilig is.

Voor ingewikkeldere zaken kunnen wij vooraf een schatting of een uitgebreide begroting voor u maken. Overigens zijn kinderen tot en met 17 jaar altijd voor alle tandartskosten verzekerd. Er is ook geen eigen risico voor kinderen. Kom langs en laat ook uw kinderen behandelen door de tandarts! De basis voor een langdurig gezond gebit wordt in de jeugd gelegd. U bespaart hen kosten in de toekomst door ze nu mee te nemen naar de tandarts.